~Grabă la rapid

Îţi notezi indiferent , în treacăt pe o foaie de hârtie ruptă vreo trei adrese , două numere de telefon şi cumpărăturile urgente … Îndoi repezit biata foicică , apoi o ştrangulezi într-un pumn crispat şi te ridici impacientat de la birou amintindu-ţi de întălnirea urgentă cu Dumnezeu ştie ce psihopat gata să-ţi ofere afacerea vieţii tale . Tinzi uşor să crezi că e din nou o alarmă falsă şi că vei rămâne după acelaşi omuleţ situat pe două picioruşe grăbite şi împiedicate , dar îţi repeţi profesional în gând că optimismul şi perseverenţa îţi va aduce succesul .

Cravata aranjata , secretara la birou răspunzând disperata la telefoane , unde oameni nervoşi şi ofticaţi se isterizează la biata femeie care a fost nevoită – de tine – să amâne programările , iar tu ieşi ca o furnică pusă pe „repede înainte” afară din clădire . În treacăt , scapi foicica descrisă la început … iar peste vreo câteva ore te întrebi ce ai făcut cu ea . Cauţi ca ultimul sărăntoc prin gunoiul bej din birou , mustrezi secretara şi nu-ţi mai aminteşti ce ai scris înainte , printre acele numere de telefon putându-se afla … şansa „cea măreaţa ce îţi schimba brusc întreaga viziune asupra vieţii” . Patetic , gânduri de o ficţiune exagerată şi un iluzionism repulsiv !

Pune-ţi mai întâi o ordine concretă şi constantă în viaţa evitând elastic rutina mortală , implantează-ţi nişte idei proprii şi un caracter individual . Scoate-ţi capul deasupra păturii de comun şi judecă-ţi la rece viitorul . Priveşte calea din perspectiva unui spectator neafectat şi doar aplaudă apatic câteva scene ocazionale …

—————-

Hmmm … cred ca asta se poate numi o creaţie mai plată ce-şi pune înţelesurile pe tavă în faţa ochilor 😛 . Eh , până la urmă e un gând … sau ceva de genul .  Comentaţi şi votaţi la steluţe ca de nu … vă pap tot creieraşul  >:) (kiddin of course ;)) ) .

P.S. : Cum e cu şcoala ? Nasol ?! Ştiu cum e , dar încă două săptămâni şi din nou vacanţă … Bine ?! Eh , mai sunt şi oameni norocoşi şi fericiţi :)) .

Kisses !!!

Dyana :*>:D<

Advertisements

5 thoughts on “~Grabă la rapid

 1. Nu mi se pare a fi o creatie plata,una realista,te face sa te gandesti la mai multe intelesuri.Iar finalul este cat se poate de original si complex,iti implanteaza o idee despre idealul gandirii si judecata cumpatata.Intamplarea este destul de des intalnita ,vizibila oriunde,exprimarea si intelesul difera de totusi de banalitatea actiunilor reprezentate sec prin reactii negative.Pierderea hartiei poate reprezenta multe lucruri,hartia poate exprima pierderea iesirii din aceasta rutina,pierderea rabdarii…Intelesuri multe si in aceasta idee conceputa de tine,nu stiu cam ce as putea sa mai felicit…originalitatea?Ideea pe care se bazeaza aceasta “fila din jurnal”?Logica folosita de tine?Probabil totul,parerea mea ramane aceeasi .

  Hugs >:D<

 2. ei bine, ma minunez de perspicacitatea de care dai dovada !
  pana si eu mai uit uneori ca asta e Viata si numai una avem, asa ca trebuie sa savuram fiecare clipa, neexistand “repede inainte.”
  timpul trece pe langa noi fara sa poata fi oprit. asa ca mai bine sa fim original si sa gandim singuri pentru noi, fara sa lasam viata sa se scurga cand noi nu constientizam…
  superb. :X

  kisses. :*
  D.

  P.S.: nu e deloc plat. daca mai spui asta, te bantui. >:) [glumeam si eu, desigur. :)) ]

 3. In primul rand trebuie sa iti cer scuze…am zis ca intru duminica seara si uite cum s-au adunat atat de multe ca nu am mai apucat. Imi cer mii de scuze.
  In al doilea rand, foarte realista aceasta creatie. Intotdeauna o sa trecem cu vederea peste lucrurile marunte din viata noastra, aici fiind regasita sub forma de foaie, si ne concentram doar pe chestiile care noua ni se pare interesante la momentul potrivit. Partea cea mai rea este ca uneori pe acea micuta foaie sta chiar sansa noastra si noi o pierdem fara sa realizam cat e de importanta, iar mai apoi o cautam disperati…din pacate prea putin o regasesc iar cei care nu o fac raman cu regretul “ce ar fi fost daca…”
  Ca intotdeauna, faci o treaba foarte buna. Toate creatiile tale te reprezinta: complexe, originale si profunde.

  xoxo

 4. e interesanta ideea… cum ai pornit de la o foaie de hartie. imi place fiindca pare atat de realist, desprins din viata de zi cu zi, in care graba si banii sunt “vitale”
  imi place foarte mult cum ai descris si ideea… tot! felicitari :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s