Deschis spre supoziţii

Imi modelam elastic degetele dupa marginile crestate ale copertii meditand in detaliu la finalul sec si total separat de personajele complexe pe care autoarea inzestrata cu un suspans mortal caracteristic afunda tot caracterul lor ambiguu intr-o mare de comun , evitand punctul culminant pana la secarea povestirii intr-un vid adanc si gol. Mi-am inclestat instant pumnul rupand ultima fila si cu un gest la fel de monoton ca ultimele ei cuvinte , am lasat ghemul sa cada ca un bolovan pe parchet .

“ […]– Deci … cu ce ocazie sa te avem aici , Rubi ? intreba cu o curiozitate ironica impreunandu-si intelept mainile pe birou in timp ce isi ridica inviorat sprancele analizand-o cu o indrazneala obraznica.

– Interesant tabloul din hol … , murmura aceasta apreciativ ignorand total interventia lui Angus , privindu-l provocator direct in ochi , scurmandu-l de fatade .

– Da , ultima achizitie ! puncta mandru indreptandu-si spatele intr-un mod ceremonios , dar fals , simtindu-se intimidat de prezenta ei continuu ambigua si incarcata .

– Vreau o cafea , ordona sec trantindu-se in scaunul din fata lui cu un dezgust nedisimulat . Hai , mai repede ! “

Rubi Aaren si Angus Grandy , tiparele imbunatatite ale unei manipulatoare inteligente , tactul santajului si al jocurilor murdare fiindu-i implantat in vene , fiecare trasatura figurand tenta ei spre abuz si un grandoman ieftin , aparent orgolios , proprietarul unei firme mizere , ce isi coloreaza viata in bani falsi .

Aparent … sec si comun . Schimbarea decursului monoton sta in necuplarea pasajelor prin termini ficsi si dialoguri diplomatice .

“[…]-Ti-am zis ca nu pot ! exploda intr-un sfarsit , lovind brutal cu pumnul in masa .

– … si asta e momentul in care tu iesi afara trantind usa dupa tine , continua batjocoritor ridicandu-se greoi in picioare .

– Mnu , dezaproba monosilabic si punand mana pe suportul de pixuri de metal , il arunca rapid pe fereastra imprastiind cioburile pe toara silueta partenerului sau de conversatie .

– …dar acum poti , Aggie ? il intarata alunecoasa , mangaindu-l lasciv pe obrazul sanatos .”

Am repetat pasajul in gand in timp ce asezam distrasa cartea inapoi in biblioteca , simtind un miros vag de fum de tigara . M-am intors pe calcaie si puteam observa micile dare cetoase care conturau imaginea mentala atat de … real .

[…] Angus isi framanta in continuare mainile , uzandu-si manecile prafuite si miscandu-si exasperat privirea in jurul camerei , tresari la cea mai mica miscare a celeilalte prezente , care zambi automat .

– O tigara ? intreba politicoasa dupa ce si-o aprinse pe a sa .

Evident , nu primi niciun raspuns , insa domnul Grandy isi introduse mana sanatoasa in buzunarul interior al sacoului si scoase un trabuc gros , pe care il rupse in mijlocul biroului , lasand praful negricios dinauntru sa impaienjeneasca dosarele si foile mototolite pe alocuri .

Zambetul ei se largi mai mult in fata gestului sau de predare si isi stinse imediat tigara direct pe biroului sau , deasupra scrumului , oftand dramatic .“

Mi-am miscat dezaprobator capul , imaginandu-mi in detaliu scena si sorbind privirile pline de subinteles si ascunzisuri ale lui Rubi . Ce personaj … gandeam absorbita in timp ce ma aplecam greoi sa ridic bucata de hartie facuta ghem pe jos , si despaturand-o , am inceput sa citesc cu voce tare ultimele cuvinte .

“[…] Se opri in prag usor ezitanta , intoarse capul in lateral , si fara a privi in jos aprinse tigara si o arunca cu un gest larg , desi stia ca nu va arde mai nimic .

Sfarsit “

————————-

Here it is … 😀 . Nu stiu ce parere aveti … ideea e sa va imaginati voi si cumva sa faceti legatura intre pasaje . E cadou de Craciun , in avans :)) . O parere , pot sa imi permit sa cer ? ;;)

Kisses !!!

Dyana :*>:D<

Advertisements

4 thoughts on “Deschis spre supoziţii

  1. Pingback: One-shot silabisit . « Cuvinte prin tablouri

  2. Ai modelat cuvintele din paginile cartii dupa persoana care citeste,cartea deschizandu-se si afisand expresiile tulburatoare ale persoanajelor ei.O poveste,intr-o poveste.Rubi si Angus sunt niste personaje tare intortocheate ,dar legatura ironica care ii leaga pare bine ancorata.Manipularea este prezentata direct de tine,iar reactia cititorului exprima totul.Am avut impresia unei transpuneri,cartea facandu-si intrarea in lumea reala aducand cu ea mirosul de fum,dar e doar parerea mea 😀 . “[…] Se opri in prag usor ezitanta , intoarse capul in lateral , si fara a privi in jos aprinse tigara si o arunca cu un gest larg , desi stia ca nu va arde mai nimic ” -propozitia asta e geniala ,descrie atat de bine acest one-sot.In concluzie,ador one-shot-ul asta:X .

    Hugs,Cata >:D<

  3. ultima propozitie e preferata mea. 😡
    ” [..] desi stia ca nu va arde mai nimic.” ce mai era sa arda pana la urma? cui i-ar pasa ?

    sublim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s